החתונה נדחתה בגלל המלחמה? עכשיו תוכלו להתחתן גם בין המצרים
15
15
מהירות:
מתי זה מותר?
לפי ההוראה, ניתן לערוך חופה וקידושין בין התאריכים 13 ביולי (ז' בתמוז) ועד 25 ביולי (י"ט בתמוז) – בתנאי שמדובר בזוגות שחתונתם נדחתה עקב המלחמה.
ההיתר ההלכתי מבוסס על פסקי הלכה קודמים ומתייחס למציאות המורכבת שבה אלפי זוגות נאלצו לשנות תכניות בלית ברירה. הרב יוסף כותב במפורש כי במקרים כאלו ניתן לקבוע חתונה גם בשלושת השבועות, ואף מציין שפסיקות דומות נכתבו על ידי פוסקים מרכזיים, בהם הרב עובדיה יוסף זצ"ל.
גם לספרדים וגם לאשכנזים
ההיתר אינו מוגבל לעדה או לזרם מסוים, הוא תקף גם לציבור האשכנזי וגם לציבור הספרדי, ומרבית הרבנויות בארץ כבר מאשרות חתונות בתקופה הזו בהתאם להנחיה.
אם אתם מתלבטים, או לא בטוחים כיצד לפעול, שווה לבדוק מול הרבנות המקומית או עם הרב המלווה אתכם, ולקבל הכוונה מדויקת.
לא חייבים לדחות שוב
אנחנו יודעים כמה תכניות כבר השתנו, וכמה מורכב לתאם מחדש את כל הספקים והתקציב.בזכות ההיתר הזה – תוכלו לחגוג את החתונה שלכם גם בתאריכים שבעבר נחשבו "סגורים" מבחינה הלכתית.
גם בזמנים מאתגרים, שמחה של חתונה היא סמל להמשכיות, תקווה ואור
אם נאלצתם לדחות דעו שאתם לא לבד, ויש לכם אפשרות להתחתן בתקופה הזו בלב שקט ועם גיבוי הלכתי מלא. לפני שאתם מקבלים החלטות מומלץ להתייעץ עם הרבנות המקומית או עם רב מלווה, ולוודא את התנאים.
אם יש לכם שאלות, התלבטות או צורך בעזרה אנחנו כאן בשבילכם!