שמחים שאהבת,
כדי לשמור את הבחירה שלך ולהציג לך תוכן מותאם אישית עליך להתחבר למערכת.
התחברות
תודה, אולי בפעם הבאה.
mitformit
להמשך גלישה באתר
לגזור ולשמור: כך תבחרו ספקים לחתונה, בלי להתחרט ביום שלמחרת
מהרגע שאמרתם אחד לשני "איי דו", נכנסתם לסחרור שלא מבייש מפיקי אירועים מקצועיים. איך, איפה, מתי ובמה מתחילים? קבלו מאיתנו עצה ידידותית: המסע שלכם מתחיל בבחירת הספקים. כדי להקל על חייכם, החלטנו לשוחח עם 5 ספקים מובילים מתחומים שונים וביקשנו מהם לדייק את הפרמטרים החשובים בתהליך הבחירה. לאחר מכן, יצרנו מעין צ'ק ליסט מורחב (מהסוג שאתם חייבים לשמור), שמסביר בדיוק איך לבחור ספקים לחתונה, בלי לאכול את עצמכם ביום שאחרי. כתבה סופר שימושית, אספשלי פור יו!
חיבור וכימיה – הקריטריון החשוב ביותר, לאחר שעברתם את התחנות החשובות של המלצות באתר MIT4MIT, תגובות בפייסבוק וחוות דעת של חברים טובים. ישנם זוגות שמעוניינים ברב צעיר וקליל, יש כאלו שמעדיפים דמות מבוגרת, העיקרון המשמעותי ביותר הוא החיבור בין הצדדים, בבטם ליין הוא זה שישפיע על החוויה האישית.
רב פרטי או רב דרך הרבנות – כאן נכנס קריטריון המחיר, בהתאם למצבכם האישי. קחו בחשבון שרב פרטי ידרוש יותר כסף בגין השירות מרב שמגיע דרך הרבנות. מחירו של רב פרטי נע בין כמה מאות לכמה אלפי שקלים, בהתאם לשנות הניסיון והמוניטין שצבר בתחום. לא משנה באיזה סכום הרב נקב, תצטרכו לקחת בחשבון את הנסיעות, האחריות ההלכתית של הרב ולהוסיף לתחשיב גם זמן פגישות.
תכנון החופה- מומלץ לבחור רב שנותן מקום נכבד לתכנון החופה. אני ממליץ לזוג להקדיש זמן ולהיפגש עם הרב לפני האירוע: לתכנן את החופה לפרטי פרטים, עד לרמת המשפטים שכל צד אומר. כשרב מחתן מגיע למעמד החופה עם חיבור מקדים לבני הזוג, וכל צד יודע בדיוק איך מתנהל הטקס, החופה הרבה יותר זורמת והרמונית.
לא לבחור רב כמו בתחנת מוניות – יש רבנים מחתנים שמקבלים שיחות בסגנון:'שלום הרב, אתה פנוי בתאריך הזה והזה?' ממש כמו בתחנת מוניות (: בעיני, הרבה אכזבות יוצאות משיחות כאלו, פשוט מפני שהדרך היא לא נכונה. חשוב לסכם מראש את הדברים לפני האירוע, ולא לחשוב שנסתדר ו"יהיה בסדר".
בחירת רב לפי סגנון החופה- קיים מנעד עצום של רבנים מחתנים: יש כאלו שמשלבים שירים מוכרים, יש רבנים מצחיקים שניחנו בחוש הומור מיוחד, יש רבנים מסורתיים שיחתנו אתכם כדת משה וישראל, ויש רבנים רפורמים שחושבים מחוץ לקופסא. החליטו מה סגנון החופה המתאים לכם, והתאימו רב המדבר באותה השפה.
בדקו היטב מה אתם מקבלים - לזוגות יש נטיה לחשוב בעיקר על הסכום שהם משלמים, במיוחד כשמדובר בחתונה שהיא עסק יקר. במסגרת בחירת הקייטרינג, עליכם לחקור ולהבין בדיוק מה אתם מקבלים: תפריט חלבי, בשרי או טבעוני, אפשרות לשלב בין תפריטים, תוספות, אוכל בלבד או גם ציוד וכן הלאה.
מה כולל התשלום- בהמשך לסעיף הקודם, כדי שלא תהיינה הפתעות ביום החתונה, חשוב להבין מה כולל התשלום לפני שאתם סוגרים סופית. למשל: - האם התשלום לספק כולל גם טיפים למלצרים? - האם הוא כולל מפיות או סט כלים מיוחד? - האם יש הבדל במחיר בין הגשה לשולחן לבין בופה? - האם יש מנות מסוימות שהן בתוספת תשלום?
חיבור לסגנון האוכל – בדקו היטב את התפריט המוצע, ואל תסגרו לפני שאתם טועמים מכל אחת מהמנות.
גמישות הספק – התפריט הכתוב הוא לא תורה מסיני. מומלץ לבחור ספק שמגלה גמישות בתפריט, מוכן להסיר או להוסיף מנות מסוימות לפי העדפתכם וטעמכם.
טיפ אישי מטארטן: אל תנסו להרשים עם מנות מסוימות רק כי חבר שלכם אהב אותן בחתונה שלו. חשוב שתהיו נאמנים לעצמכם ומרוצים מהתהליך. בסופו של דבר, זה האירוע שלכם (:
בדקו היטב עם מי יש לכם עסק – הדרך הטובה ביותר היא לקרוא חוות דעת על ספקים רלוונטיים באתר Mit4Mit, ולהבין אם העסק הוא נותן שירות איכותי, וזמין עבורכם גם במקרה של תקלה.
זה לא המקום לחסוך – יש זוגות שמתפשרים על אישורי הגעה ברמה נמוכה, מתוך ניסיון לחסוך כסף. במקרים רבים, זוג שמחליט לחסוך עלול למצוא את עצמו מפסיד אלפי שקלים (דמיינו סיטואציה בה אנשים שאתם בטוחים שהם יגיעו לא מגיעים, או להפך...).
שקיפות ואמינות – העדיפו חברה בה כל הנתונים חשופים בפניכם. אצלנו בדיגינט יש שקיפות מלאה בתהליך, כל זוג יודע באיזה שעה השיחה יצאה, למי הוא שלח הודעה והאם הוא קיבל אותה.
בדקו האם החברה שולחת הודעות בוואטסאפ - קיימות חברות אישורי הגעה שמפרסמות שהן שולחות הודעות וואטסאפ למוזמנים למרות שהן לא עושות זאת בפועל. כך הן גורמות ללקוח לשלוח הודעות בעצמו, תוספת התעסקות מיותרת. העדיפו ספק שיכול לשלוח אלפי הודעות וואטסאפ בלחיצת כפתור, ויכול לבדוק ולתעד עבורכם את כל ההודעות שהתקבלו.
כימיה וחיבור אישי- זו אינה קלישאה, אלא אחד הקריטריונים החשובים ביותר. במיוחד בגלל שיום החתונה די מלחיץ ומרגש, חשוב לבחור צלם שיבין אתכם, שיהיה לכם כיף איתו ושיזרום איתכם.
המלצות- אני ממליץ להסתכל על רוב ההמלצות של הספק. גם אם יש המלצה אחת שלילית, אל תתנו לה להרוס לכם.
מחיר – אל תתנו להנחות ומבצעים להיות הגורם המכריע בהחלטה אם לבחור בצלם או לא. נורת אזהרה צריכה להדלק אם הגעתם לצלם שהמחיר שלו נמוך מהשאר, יכול להיות שהוא יעגל פינות על חשבונכם. אולי הציוד שלו לא מספיק איכותי? אולי הוא לא עורך את התמונות לאחר הצילום? את הנקודות הללו חשוב לברר לפני שסוגרים.
טיפ מניסיון אישי: אלכסנדר ממליץ לא לבחור ספק שהוא חבר קרוב או משפחה. "תמיד מסתבכים עם התשלום ועם התנאים. מניסיוני, זה אף פעם לא נגמר בטוב".
בינינו, לא פחות חשוב מאיך כן לבחור ספק, לדעת ממה כדאי להמנע. אוריאן הפקה וניהול אירועים מציידת אותנו בכמה כללי מפתח מניסיונה הרב:
● לא יוצאים לדרך בלי חוזה כתוב - מה שלא כתוב לא קיים ולא משנה מול איזה ספק או באיזה תחום.
● לא יוצאים לדרך בלי להבין את סעיף כוח עליון - שימו לב שלא כל דבר מוגדר ככח עליון (כמו למשל הקורונה) ולכן יהיה עליכם לבדוק שהסעיף מגן עליכם במקרים של הגבלות.
● לא סוגרים עם ספק שלא מספק חלופה – ביג נו נו לסגור עם ספק שלא מספק מחליף במקרה שהוא מקבל צו 8/חוטף שפעת/ אשתו יולדת, או גם וגם (: אף אחד לא רוצה לקום בבוקר החתונה, ולגלות שאין לו DJ או צלם.
לא פחות חשוב מאיך כן לבחור ספק, לדעת ממה כדאי להמנע. צילום: ידין חסון | תמונה: OR | הפקה וניהול אירועים
לסיכום
חתונה היא כמעט כמו לפתוח עסק משותף יחד. יש כל כך הרבה מה לארגן ולבדוק, כמו למשל בדיקת חוזים של ספקים (לא תאמינו מה יכול להסתתר בפנים), בניית תקציב ומציאת ספקים מומלצים עם ערבויות. כשאתם מוצפים בהתרגשות לקראת החתונה הכל יכול להראות לכם הגיוני, ולכן חשוב לקחת מפיק מקצועי, לתכנן את החתונה יחד עם ה-Wed planner העוזר האישי לארגון חתונה בקלות וללא עלות, וכמובן להעזר בהמלצות על נותני השירות באתר MIT4MIT.
ובתוך כל הקלחת: אל תשכחו, זה היום הגדול שלכם, ואתם רוצים להגיע אליו אחרי מסע מיוחד שמחים ומאושרים ולא עם הלשון בחוץ 😉